Nederbelgen

Wanneer u in België of Nederland woont en over de grens werkt of onderneemt heeft u te maken met zowel de Nederlandse als Belgische belastingdienst. Weet u hoe het zit met fiscale regels, toeslagen, kortingen en sociale verzekeringen?

Wolfsbergen & Osnabrug is gespecialiseerd in het adviseren van Nederbelgen op fiscaal, juridisch en financieel gebied. Onze adviseurs kennen de specifieke regelgeving en helpen u bijvoorbeeld ook met een grensoverschrijdende inkomens- en vermogensplanning en remigratie naar Nederland.

Wonen en werken in de grensstreek

Als u besloten heeft in België te gaan werken of wonen komt er veel op u af. Wat moet er allemaal geregeld worden? In feite hebben zowel Nederland als België in deze situatie recht op het heffen van inkomstenbelasting. Dubbele belasting betalen is uiteraard onnodig. Gelukkig zijn de regels hieromtrent vastgelegd in een belastingverdrag.

Ook krijgt u te maken met sociale verzekeringen. Waar bent u verzekerd? Hoe zit het met uw ziektekosten?  En als u onderneemt over de grens? Hoe zit het dan bijvoorbeeld met uw werknemers? Met welke fiscale en juridische regels dient u rekening te houden. En zo zijn er nog tal van aspecten die belangrijk zijn bij wonen en werken in de grensstreek.  Wij helpen u door uw persoonlijke situatie duidelijk voor u in kaart te brengen zodat u niet onnodig belasting betaalt.

Grensoverschrijdende vermogensplanning

U staat er misschien niet direct bij stil dat uw emigratie gevolgen heeft voor uw erfenis of uw vermogen in andere landen, zoals bijvoorbeeld een vakantiehuisje in het buitenland. De juridische aspecten, waaronder de verschillen tussen het Nederlands en Belgisch erfrecht zijn belangrijk om rekening mee te houden. Onze deskundige adviseurs hebben goede contacten met zowel Nederlandse als Belgische notarissen en begeleiden u in het overleg met de notaris zodat uw wensen goed worden vastgelegd.

Emigratie en remigratie

Niet alleen bij emigratie, maar ook bij remigratie terug naar Nederland adviseren wij u graag. Enkele aandachtsgebieden hierbij zijn fiscale regelingen, verzekeringen, testamenten en huwelijkse voorwaarden.

Meer informatie

Woont en/of werkt u in België en wilt u een deskundig advies op fiscaal, juridisch en financieel gebied? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een persoonlijk advies op maat.

Heeft u een vraag of bericht?

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken